Letseldirect Advocaten beschikt over verschillende advocaten die gespecialiseerd zijn op het gebied van letselschade. Onze werkzaamheden omvatten het vestigen van aansprakelijkheid bij verkeersongevallen, bedrijfsongevallen, medische fouten en aansprakelijkheid voor dieren, maar ook het afwikkelen van de daarbij behorende schadevergoeding en smartengeld.
Ongevallen zijn helaas altijd onverwacht. Gelukkig hebben veel ongelukken een goed einde, maar in sommige gevallen leidt dit tot letselschade. Denk aan nekklachten, rugklachten, hoofdpijn, gebroken botten en psychisch letsel. Sommige klachten zijn tijdelijk, terwijl andere een blijvend effect op uw leven kunnen hebben. Als u lichamelijk letsel heeft gekregen door toedoen van anderen, heeft u mogelijk recht op schadevergoeding, inclusief smartengeld.
Om aanspraak te maken op deze vergoeding dient u geschikte rechtsbijstand en een professionele letselschadeadvocaat in te schakelen. Indien de veroorzaakte schade voor rekening van anderen komt, kan deze verhaald worden op de aansprakelijke partij. Ook de kosten van rechtsbijstand worden in de meeste gevallen volledig vergoed door de aansprakelijke partij. In veel gevallen krijgt u hierdoor gratis rechtsbijstand.
Verkeersongeval
Net als ieder ongeval is een verkeersongeval een vervelende gebeurtenis. Veel mensen denken echter vooral aan de cascoschade die wordt geleden, maar niet aan het persoonlijk leed dat iemand overhoudt naar aanleiding van een verkeersongeval. Daarnaast zijn er nog veel andere schadeposten waar u niet gelijk bij stilstaat. Denk daarbij aan loonschade, medische kosten, huishoudelijke hulp en extra reiskosten.
Naast bovenstaande materiële schadeposten zullen onze gespecialiseerde letselschade advocaten ook een immateriële schadevergoeding, oftewel smartengeld, claimen bij de aansprakelijke partij. Immateriële schade omvat alle psychische-, emotionele- en geestelijke schade door pijn, verdriet of verminderde levensvreugde als gevolg van een ongeval. We noemen dit ook wel emotionele schade en psychische schade.
Bedrijfsongeval
Bent u tijdens uw werk slachtoffer geworden van een ongeval? Dan is er vaak sprake van een bedrijfsongeval en heeft u in beginsel recht op schadevergoeding. Onder omstandigheden zijn zelfs ongevallen buiten uw normale werkplaats of werktijd aan te merken als bedrijfsongeval. Het is verstandig dat u zich goed laat adviseren over rechten als slachtoffer, aangezien uw werkgever in veel gevallen aansprakelijk is voor uw letselschade.
Heeft u dus schade opgelopen, bijvoorbeeld lichamelijk letsel? Ga dan direct naar de huisarts, het ziekenhuis of de EHBO. Vervolgens kunt u bewijsstukken gaan verzamelen die betrekking hebben op uw letselschade. Denk daarbij aan verklaringen van collega’s, foto’s van de schade en het ongeval en mogelijk al bonnetjes en facturen die u heeft ontvangen. Het is ook van belang dat uw werkgever is ingelicht over het bedrijfsongeval.
Medische fouten
Heeft u als patiënt een medische behandeling doorlopen en heeft u schade opgelopen? Dan bent u mogelijk slachtoffer van een medische fout. Door de medische fout kunt u letselschade hebben. Er kan ook sprake zijn van een medische fout bij het ernstig schenden van rechten als patiënt, bijvoorbeeld als een arts u onvoldoende informeert over de risico’s van een behandeling.
De beoordeling of het handelen van uw arts is aan te merken als een medische fout is ingewikkeld. Soms is het resultaat van een medische behandeling anders dan u hoopte, maar dit is niet altijd de schuld van uw zorgverlener. Wij maken daarom onderscheid tussen een medische complicatie en een medische misser. Bij een medische complicatie reageert uw lichaam niet zoals verwacht. De arts kan hier niet altijd iets aan doen.
Heeft uw arts echter een fout gemaakt? Dan kan het om een medische fout gaan. U kunt de zorgverlener dan vragen om de schade te vergoeden. Het gaat dan om schade die u heeft geleden door zijn of haar fout. U kunt dan een schadevergoeding claimen bij uw zorgverlener. Het is mogelijk om een individueel arts of het ziekenhuis aansprakelijk te stellen.
Heb ik recht op een schadevergoeding?
Heeft u een ongeval gehad en is daaruit schade ontstaan in de vorm letselschade? Dan heeft u in de meeste gevallen recht op een schadevergoeding. Om deze schade te verhalen, zal een andere partij voor uw schade aansprakelijk gesteld moeten worden. Onze gespecialiseerde letselschade advocaten kunnen u hierbij helpen. De partij die aangeschreven zal worden, ligt aan het ongeval waarbij u betrokken bent geweest.
- Bij een auto-ongeval is dat de verzekering van de andere auto.
- Bij een bedrijfsongeval is dat uw werkgever.
- Bij een medische fout is dat uw behandelaar.
- Bij schade veroorzaakt door een dier is dat de eigenaar van het dier.
- Een vrijblijvend gesprek over uw schade?
Wilt u meer informatie over de behandeling van uw letselschade of wilt u een zaak bij ons aanbrengen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze gespecialiseerde letselschade advocaten staan u graag te woord.